Skatteudvalget 2010-11 (1. samling)
L 194
Offentligt
996069_0001.png
996069_0002.png
J.nr. 2010-511-0060Dato: 12. maj 2011
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 194 - Forslag til lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven,

kursgevinstloven, ligningsloven og selskabsskatteloven (Skattefrita-

gelse for gevinst og udbytte af iværksætteraktier m.v.)

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 3 af 4. maj 2011. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Klaus Hækkerup (S).
Peter Christensen/ Jesper Leth Vestergaard

Spørgsmål 3:

Det anføres i den foreslåede § 4 C, stk. 3, nr. 3, i aktieavancebeskatningsloven, at ”Iværk-sætterselskabets virksomhed må ikke i overvejende grad bestå af udlejning af fast ejendomeller besiddelse af kontanter, værdipapirer eller lignende. Hvad forstås ved ”i overvejendegrad”?

Svar:

Det fremgår af aktieavancebeskatningslovens § 34, stk. 6., at selskabets virksomhed ansesfor i overvejende grad at bestå i udlejning af fast ejendom eller besiddelse af kontanter,værdipapirer el.lign.,-såfremt mindst 75 pct. af selskabets indtægter, hvorved forstås den regnskabsmæs-sige nettoomsætning tillagt summen af øvrige regnskabsførte indtægter, opgjortsom gennemsnittet af de seneste 3 regnskabsår stammer fra sådan aktivitet,eller hvis handelsværdien af selskabets udlejningsejendomme, kontanter, værdipa-pirer el.lign. enten på overdragelsestidspunktet eller opgjort som gennemsnittet afde seneste 3 regnskabsår udgør mindst 75 pct. af handelsværdien af selskabets sam-lede aktiver.
-
Besiddelse af andele i andelsforeninger omfattet af aktieavancebeskatningslovens § 18 an-ses ved bedømmelsen ikke som besiddelse af værdipapirer.Afkastet og værdien af aktier i datterselskaber, hvori selskabet direkte eller indirekte ejermindst 25 pct. af aktiekapitalen m.v., medregnes ikke. I stedet medregnes den del af datter-selskabets indtægter og aktiver, som svarer til ejerforholdet. Ved bedømmelsen ses der bortfra indkomst ved udlejning af fast ejendom mellem selskabet og et datterselskab eller mel-lem datterselskaber. Fast ejendom, der udlejes mellem selskabet og et datterselskab ellermellem datterselskaber, og som lejer anvender i driften, anses ved bedømmelsen ikke somen udlejningsejendom.
Side 2