Uddannelsesudvalget 2010-11 (1. samling)
UDU Alm.del Bilag 4
Offentligt
897913_0001.png
Til folketingets partier oguddannelsesudvalgetI forslaget til finansloven 2011 har regeringen på de gymnasiale uddannelsers område spilletud med en besparelse på næsten 250 mio. kr. Det betyder, at når man sammenligner 2011med 2010 vil der være knap 1750,- kr. mindre til rådighed pr. elev.
De foreslåede besparelser er ikke de første på de gymnasiale uddannelser.Undervisningsministeriet har for nylig i et svar til folketingets finansudvalg dokumenteret, atder siden 2001 er effektiviseret så markant på landets almene gymnasier, at prisen pr. elev erfaldet med ca. 10.000 kr. eller godt 10 %. Konsekvensen af besparelserne bliver for de nuselvejende gymnasier, at klasse- og holdstørrelserne bliver sat op for at kompenserebesparelserne. Dette medfører konkret klasser over 30 elever samtidig med, at den øgedegymnasiefrekvens giver et større spænd mellem de enkelte elever. Sammenlagt vil dettebetyde et større frafald både blandt svage og dygtige elever.
Vi er stærkt bekymrede for denne udvikling og foreslår i stedet et loft over klasse- ogholdstørrelsen på 28 samt midler til at kunne gennemføre en tidssvarende undervisning. Altsåvæk med besparelserne og i stedet realistiske midler til regeringens planer om ”uddannelse iverdensklasse”.

Pædagogisk Råd ved Christianshavns Gymnasium