Skatteudvalget 2009-10
L 63 Bilag 8
Offentligt
768559_0001.png
768559_0002.png
J.nr. 2009-231-0025Dato: 3. december 2009
TilFolketinget - SkatteudvalgetL 63 – forslag til lov om ændring af lov om afgift af elek-tricitet, lov om kuldioxidafgift af visse energiprodukter ogforskellige andre love (Ændringer som følge af afgørelse istatsstøttesag m.m.).Hermed sendes kommentar til henvendelse af 26. november2009 fra PriceWaterHouseCoopers vedrørende L 63.
Kristian Jensen/LeneSkov Henningsen

Henvendelse:

PriceWaterHouseCoopers (PWC) har på vegne af Naturgas I/S og Naturgas Midt-Nord I/Shenvendt sig til Skatteudvalget vedrørende L 63.Henvendelsen adresserer lovforslagets nyaffattelser af § 8, stk. 8 i lov om afgift af naturgasog § 7, stk. 3, i lov om afgift af kuldioxidafgift af visse energiprodukter – begge bestem-melser vedrørende implementeringen af den såkaldte raffinaderibestemmelse i energibe-skatningsdirektivets artikel 21, stk. 3.PWC ønsker, at det præciseres i bestemmelserne i gas- og kuldioxidafgiftslovene, at for-brug af naturgas på en såkaldt M/R-station (måler og – regulatorstationer) er omfattet afraffinaderibestemmelsen, således at der er afgiftsfrihed af det pågældende forbrug af natur-gas.Behandlingen af naturgas på M/R-stationer er en produktion, idet behandlingen på M/R-stationerne er en forudsætning for, at gassen kan leveres til slutbrugeren.Ligeledes er naturgasselskabet leverandør af naturgas, ejer af M/R-stationen og virksomhedder forbruger naturgassen på eget område for at producere naturgas.Herved opfylder forbrugeren på M/R-stationerne de betingelser for afgiftsfritagelse i hen-hold til artikel 21, stk. 3 i energibeskatningsdirektivet.Der er til henvendelsen fra PWC vedlagt et notat, der nærmere beskriver, hvordan naturgas-sen behandles på M/R-stationerne.

Kommentar:

L 63 foreslår ændringer i de bestemmelser i gas- og kuldioxidafgiftsloven, der implemente-rer afgiftsfritagelsen i energibeskatningsdirektivets artikel 21, stk. 3. Det fremgår bl.a. afden pågældende artikel i energibeskatningsdirektivet, at ”forbrug af energiprodukter på etområde, der tilhører en virksomhed, der producerer energiprodukter, betragtes ikke som enafgiftsudløsende begivenhed, hvorved afgiften forfalder, hvis forbruget består i energipro-dukter, der produceres på virksomhedens område.”PriceWaterHouseCoopers har henvendt sig til Skatteudvalget og anmodet om, at der i for-bindelse med behandlingen af L 63 sker en præcisering af gasafgifslovens § 8, stk. 8, ogkuldioxidafgifslovens § 7, stk. 3, således at forbrug af naturgas på M/R-stationer (måler ogregulatorstationer) er omfattet af afgiftsfritagelsen.SKAT har oplyst overfor mig, at Punktafgifter København den 24. november 2008 har truf-fet afgørelse i en sag om et tilsvarende forhold. Punktafgifter København fandt i sagen, atforbruget af naturgas i M/R-stationer ikke anses for direkte medgået til produktion af et til-svarende energiprodukt, hvorved forbruget ikke er omfattet af afgiftsfritagelsen.Jeg kan afslutningsvis oplyse, at afgørelsen fra Punktafgift København den 20. februar2008 er indbragt for Landsskatteretten.
Side 2