Skatteudvalget 2009-10
L 55
Offentligt
771849_0001.png
771849_0002.png
J.nr. 2009-411-0028Dato: 8. december 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 55 - Forslag til Lov om ændring af aktieavancebeskatningsloven og lovom ændring af selskabsskatteloven, fusionsskatteloven og forskellige an-dre love. (Mindre justering af reglerne vedrørende investeringsselskaber)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 18 af 7. december 2009. Spørgsmålet erstillet efter ønske af Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål:

I fortsættelse af besvarelsen af spørgsmål 7 anmodes ministeren om at bekræfte, at der ef-ter, at en række selskaber er blevet omfattet af aktieavancebeskatningslovens § 19, f.eks.formueplejeselskaberne, og der ved lovforslagets § 2 skabes mulighed for fremførsel af tabtil modregning i fremtidige gevinster på aktieavancebeskatningslovens § 19 aktier, vil væreet marked for salg af selskaber, der har en kurstabskonto efter lovforslagets § 2.

Svar:

Det kan ikke afvises, at salg af selskaber med et nettokurstab vil forekomme, men at derskulle opstå et stort marked herfor forekommer umiddelbart ikke særligt sandsynligt.Der er tale om en overgangsregel, hvor der i et enkelt år – det år, hvor det selskab, som sel-skabsaktionæren har aktier i, skifter status til et investeringsselskab omfattet af aktieavan-cebeskatningslovens § 19 – kan opgøre et eventuelt nettokurstab. Endvidere kan et opgjortnettokurstab kun fradrages i gevinster på andre aktier, som den pågældende selskabsaktio-nær har i investeringsselskaber omfattet af aktieavancebeskatningslovens § 19. Hertilkommer, at disse nettokurstab behandles på nøjagtig den samme måde som andre tab på ak-tier, der kan fremføres efter et aktionærskifte.
Side 2