Sundhedsudvalget 2009-10
L 54 Spørgsmål 12
Offentligt
765421_0001.png
765421_0002.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Ministeren for sundhed og forebyggelse27. november 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 54

Forslag til lov om ændring af sundhedsloven. (Frit valg til diagnostiske undersøgelser, voldgiftsnævn, udvidetaktindsigt m.m.).Af ministeren for sundhed og forebyggelse (Jakob Axel Nielsen).

Spørgsmål 12

Ministeren bedes redegøre for, hvordan Grundloven giver mulighed for atforskelsbehandle personer, der er optaget i Kriminalforsorgens institutioner ellerhar deres handlefrihed begrænset i henhold til udlændingeloven sammenlignetmed resten af befolkningen, når man udvider det frie valg til også at omfattediagnostiske undersøgelser.

Spørgsmål 13

Såfremt Voldgiftsnævnet ikke kan opnå enighed, har ministeren så mulighedfastsætte vilkårene for aftale med privathospitalerne?

Spørgsmål 14

Ministeren bedes oplyse, om både regionsrådene i forening og privathospitalernekan indbringe sager for Voldgiftsnævnet.

Spørgsmål 15

Hvor store "ubetydelige udgifter for regionerne" skønnes det, at lovforslaget kanmedføre for regionerne og vil regionerne blive kompenseret for disse udgifter?

Spørgsmål 16

Hvor meget skønnes udvidelsen af det frie valg til diagnostiske undersøgelser atkomme til at koste og hvor stor en andel af de samlede diagnostiskeundersøgelser regner ministeriet med, at det private vil tegne sig for?
1/2
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Jonas Dahl (SF)Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected]
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
1/2