Skatteudvalget 2009-10
L 221 Bilag 32
Offentligt
864838_0001.png
864838_0002.png
J.nr. 2010-311-0047Dato: 15. juni 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 221 - Forslag til Lov om ændring af personskatteloven, lig-ningsloven og børnefamilieydelsesloven (Ingen regulering afbeløbsgrænser i 2011-2013, begrænsning af fradraget for fag-lige kontingenter.)
Hermed sendes kommentar til henvendelse af 15. juni 2010fra Danske Fysioterapeuter (L 221 – bilag 31).
Troels Lund Poulsen/SørenSchou
Danske Fysioterapeuter noterer sig med stor beklagelse, at et flertal i Folketinget vil be-grænse fradragsretten for kontingenter til faglige organisationer.Foreningen finder, at fradragsretten også er en investering i samfundet, idet foreningen ermed til at udvikle fysioterapifaget og kvalitetssikre ydelserne, hvilket kommer både sam-fund og patienter til gode. En opgave, som det offentlige ellers vil være nødt til at påtagesig.Foreningen står for en lang række aktiviteter lige fra afvikling af faglige kurser, temadageog fagfestival til direkte finansiering af forskningsinitiativer på Syddansk Universitet ogBispebjerg Hospital.Foreningen donerer 2 mio. kr. til forskning på Syddansk Universitet og Bispebjerg Hospi-tal, ligesom foreningen årligt uddeler ca. 1,5 mio. kr. til legater.Begrænsningen af fradragsretten lægger et økonomisk pres på foreningen, som efter for-eningens opfattelse vil resultere i, at det danske samfund risikerer at miste værdifuld udvik-ling af en sundhedsfaglig profession til skade for patienter og samfund.
Hertil bemærkes, at begrænsningen af fradrag for faglige kontingenter er en del af den sam-lede aftale om genopretning af dansk økonomi, hvor alle skal bidrage til at få dansk øko-nomi på rette spor igen. Genopretningsaftalen indebærer stramninger, som regeringen gerneville have været foruden, men som er nødvendige at indføre nu for at genskabe balancen iden offentlige økonomi.Begrænsningen af fradragsretten for faglige kontingenter vil samtidig styrke tilskyndelsentil at nedbringe omkostningerne og dermed kontingentet i de faglige organisationer.
Side 2