Arbejdsmarkedsudvalget 2009-10
L 211 Bilag 2
Offentligt
832505_0001.png
LIGESTILLLINGSVURDERINGAF LOVFORSLAG23. februar 2010
Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesik-ring og lov om erstatning til tilskadekomne værneplig-tige m.fl.
J.nr. 2009-0011242ips/pkh
Myndighed/AfsenderLovens ikrafttrædelsesdatoKontaktpersonTelefonE-mail
Arbejdsskadestyrelsen1. juli 2010Preben K. Hansen72 20 63 17[email protected]

Baggrund for loven

Den seneste skattereform Forårspakke 2.0 har medført, at det ikke er muligt at fast-sætte kapitaliseringsfaktorerne for 2011 på baggrund af de principper, der blev ind-ført i 2007.Samtidig gennemføres enkelte tekniske ændringer af loven.

Lovforslagets formål

Forslaget gør det muligt at fastsætte kapitaliseringsfaktorer for 2011.

Den primære målgruppe for lovforslaget

Tilskadekomne og efterladte samt forsikringsselskaberne og Arbejdsmarkedets Er-hvervssygdomssikring.Tilskadekomne og efterladte modtager erstatning m.v. efter loven. Forsikringssel-skaberne og Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring betaler erstatning m.v. ef-ter loven til tilskadekomne og efterladte.

De sekundære målgrupper for lovforslaget

Arbejdsgiverne, der ved præmie- og bidragsbetaling til forsikringsselskaberne ogArbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring finansierer udgifterne til erstatningm.v. efter arbejdsskadesikringsloven.

Samlet vurdering

Det er Arbejdsskadestyrelsens vurdering, at forslaget ikke har ligestillingsmæssigekonsekvenser. De bestående ligestillingsmæssige forskelle ændres ikke ved lov-forslaget. De bestående ligestillingsmæssige forskelle består i, at kapitaliserings-faktorerne opgøres på grundlag af aktuarmæssige principper. Det medfører, at fak-torerne er højere for kvinder end for mænd. Lovforslaget ændrer ikke på dette for-hold.