Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 72
Offentligt
855923_0001.png
855923_0002.png
855923_0003.png
855923_0004.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 31. maj 2010
TilFolketinget - SkatteudvalgetL 202 - Forslag til Lov om ændring af lov om spil.Hermed et ændringsforslag, som jeg ønsker at stille til 3. behandlingen aflovforslaget.
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen
.
Side 2

Ændringsforslag til 3. behandlingen

af

Forslag til lov om spil (L202)

Til § 2

20)

I stk.3indsættes efter ”Loven omfatter ikke”: ”landbaseret turneringsbackgammon,”.[Undtagelse af landbaseret turneringsbackgammon]
Til § 3

21)

Istk. 2indsættes efter 1. pkt. som nyt punktum:”Betaling i en gættekonkurrence i en radio- og tv-udsendelse anses ikke for indsats, såfremtbetalingen sker via en informations- og indholdstjeneste med integreret taksering eller enmobil betalingstjeneste, og ikke overstiger en tillægstaksering på 5 kr. pr. telefonnummerpr. døgn, og afholdelse af gættekonkurrence ikke udgør hovedindholdet af radio- og tv-udsendelsen.”[Undtagelse af gættekonkurrencer i radio- og tv-udsendelser]
BemærkningerTil nr. 20Det foreslås at undtage landbaseret turneringsbackgammon fra lovens anvendelsesområde.Ved landbaseret turneringsbackgammon forstås i denne sammenhæng, at mindst 4 deltage-re mødes fysisk, betaler ét fra turneringens påbegyndelse fastsat indskud pr. deltager, derikke kan ændres undervejs i spillet, og spiller en eller flere backgammonkampe om point(som minimum til 5 point i hver enkelt kamp). Den eller de deltagere, der efter afslutningenaf den samlede turnering opfylder på forhånd fastsatte kriterier for at vinde turneringen,vinder pengegevinster der hidrører fra deltagernes indskud i turneringen. Kriteriet for atvinde en backgammonturnering kan f.eks. være, at den deltager, som har vundet flest kam-pe ud af et på forhånd fastsat antal kampe, vinder turneringen (en såkaldt Monrad turne-ring), eller at den deltager eller det hold der efter et antal runder, har vundet samtlige kam-pe, herunder finalen, vinder turneringen (et såkaldt cup system).
Side 3
Til nr. 21Det foreslås, at betaling i en gættekonkurrence i en radio- og tv-udsendelse ikke anses forindsats, såfremt betalingen sker via en informations- og indholdstjeneste med integrerettaksering eller en mobil betalingstjeneste, og ikke overstiger en tillægstaksering på 5 kr. pr.telefonnummer pr. døgn, og afholdelse af gættekonkurrence ikke udgør hovedindholdet afradio- og tv-udsendelsen.Det foreslåede betyder, at loven ikke finder anvendelse på gættekonkurrencer, såfremt deafholdes på de i bestemmelsen nævnte betingelser. De gættekonkurrencer, der er omhandletaf bestemmelsen, er gættekonkurrencer, hvor deltagerne i gættekonkurrencen skal betale etgebyr på maksimalt 5 kr. for at deltage, hvor der kan vindes en gevinst, og hvor gættekon-kurrencen helt eller delvist afgøres ved tilfældigheder, f.eks. i forbindelse med en trækningmellem alle, der har svaret rigtigt på konkurrencens spørgsmål, eller hvor ”telefonsluser”tilfældigt afgør, hvem der får lov til at deltage i konkurrencen.Gættekonkurrencer, som alene afgøres ved færdighed, er ikke omfattet af lovens anvendel-sesområde uanset deltagerbetalingens størrelse, jf. bemærkninger til § 5, nr. 1.Ved radio- og tv-udsendelser forstås radio- og tv-udsendelser omfattet af såvel de radio- ogtv-virksomheder, som er nævnt i lov om radio- og fjernsynsvirksomhed, jf. lovbekendtgø-relse nr. 477 af 5. juni 2010 om radio- og fjernsynsvirksomhed, og fjernsynsvirksomheder,der sender dansksprogede fjernsynsudsendelser og spredes via satellit – f.eks. TV3.Ved informations- og indholdstjeneste med integreret taksering forstås SMS betalinger ogde betalinger, som er omfattet af bekendtgørelse nr. 991 af 6. november 2000 om informa-tions- og indholdstjenester med integreret taksering (tidligere service 900-tjenester) somsenest ændret ved bekendtgørelse nr. 259 af 10. april 2003.Det er endvidere en betingelse, at afholdelse af gættekonkurrence ikke udgør hovedindhol-det af radio- og tv-udsendelsen. Deltagelse i gættekonkurrencerne skal derfor indgå kunsom et mindre element og skal være tilknyttet en radio- og tv-udsendelse med et andet ind-hold.
Side 4