Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 48
Offentligt
845936_0001.png
845936_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 13. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar til DGI og DIF`s materiale udleveret ved fore-træde den 4. maj 2010(L 202 – bilag 28).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen

Henvendelsen:

Af DGI og DIF´s udleverede materiale fremgår det, at DGI og DIF finder, at det er vigtigt,at det danske spillemarked er hegnet effektivt ind, samt at Spillemyndigheden kan reguleredet danske spillemarked effektivt, herunder at en retssag i forbindelse med overtrædelse afspillelovgivningen så vidt muligt ikke får opsættende virkning.Endvidere finder DGI og DIF, at der bør være en klar og entydig afgræsning mellem mo-nopolspillene (lotterispil) og de liberaliserede spil, hvorfor spillet Trackside (som afgøresudelukkende ved tilfældighed) ikke bør liberaliseres. Desuden anføres med henvisning tilDanske Spil notat om spilansvarlighed, at tvingende almene hensyn er det vigtigste formålmed loven.Grundlæggende finder DGI og DIF, at der er tale om afbalancerede og hensigtsmæssigespillelovforslag.

Kommentar:

Jeg er enig i, at det er vigtigt, at det danske spillemarked er hegnet effektivt ind. Dette me-ner jeg er tilfældet med lovforslagets foreslåede reklameforbud samt betalings- og internet-blokering – også set i sammenhæng med åbningen af spillemarkedet.Jeg er endvidere enig i, at det er vigtigt, at spillelovgivningen bliver håndhævet effektivt,men det er der efter min opfattelse også mulighed for i det almindelige strafferetlige sy-stem.Vedrørende spillet Trackside henvises til kommentaren til Danske Spils høringssvar i hø-ringsskemaet (L202 – bilag 1).For så vidt angår Danske Spils notat om spilansvarlighed henvises til bemærkningerne tilDanske Spils henvendelse (L 202 – bilag 38).
Side 2