Skatteudvalget 2009-10
L 202 Bilag 47
Offentligt
845929_0001.png
845929_0002.png
J.nr. 2009-511-0041Dato: 13. maj 2010
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 202 - Forslag til Lov om spil.Hermed sendes kommentar til IT-Branchenssupplerende henvendelse af 6.maj 2010 (L 202 – bilag 37).
Troels Lund Poulsen/ Lars Henry Nielsen

Henvendelsen:

IT-Branchen (ITB) skriver i sin supplerende henvendelse, at sms-gættekonkurrencer allere-de er reguleret af gældende lovgivning samt, at forslaget til lov om spil inddrager nye om-råder under spildefinitionen og derved støtter udvidelsen af Danske Spils monopol.ITB peger endvidere på, at Skatteministeriet har en urealistisk opfattelse af de faktiske ud-gifter forbundet med praktisk afvikling af præmiekonkurrencer.

Kommentar:

Jeg skal fastholde min opfattelse af, at gættekonkurrencer, som afgøres ved lodtrækning el-ler på anden tilfældig måde, og hvor deltagerne skal betale en indsats for at deltage, er spil,som konkurrerer med Danske Spils lotterier og almennyttige lotterier – f.eks. lotterier derafholdes til fordel for Kræftens Bekæmpelse.I gældende lovgivning har definitionen af spil været uklar. Derfor er der i forslaget til lovom spil foreslået en klar definition af, hvad der forstås ved spil.Jeg vil endvidere gerne endnu en gang understrege, at de omtalte gættekonkurrencer ikkeforbydes i det fremsatte lovforslag, og da spilmarkedet i øvrigt foreslås liberaliseret, vil dervære store muligheder for de danske medier og andre erhvervsdrivende, der arbejder medinformationstjenester, til selv at udbyde spil eller i samarbejde med andre spiludbydere.Der skal i øvrigt henvises til svarene på spørgsmål nr. 3 (L 202).
Side 2