Socialudvalget 2009-10
L 172 Spørgsmål 6
Offentligt
843139_0001.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Beskæftigelsesministeren10. maj 2010
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

L 172

Forslag til lov om ændring af lov om social pension, lov om højeste, mellemste, forhøjet almindelig og almindeligførtidspension m.v. og lov om retssikkerhed og administration på det sociale område. (Meddelelsespligt vedlængerevarende midlertidigt ophold i lande uden for EU/EØS og Schweiz samt mulighed for øget kontrol medudbetaling af social pension).Af beskæftigelsesministeren (Inger Støjberg).

Spørgsmål 6

I forlængelse af svar på spørgsmål nr. 2, hvoraf det fremgår at oplysningen tilfolke- og førtidspensionister om regler vedrørende ophold i udlandet ikke viladskille sig fra den oplysning, der allerede i dag finder sted, bortset fra at man viloplyse via en række hjemmesider, bedes ministeren oplyse, i hvilket omfangman antager, at de borgere, som oplysningen henvender sig til, anvenderinternettet?

Spørgsmål 7

På baggrund af uklarhed om hvorvidt lovforslaget medvirker til at forhindre socialtbedrageri, bedes ministeren bekræfte, at med mindre borgerne skal mødepersonligt op for at bekræfte deres hjemkomst, så kan kommunen ikke væresikker på, at vedkommende faktisk er kommet hjem, når vedkommende melderdet.
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne Marie Geisler Andersen (RV).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegne
Martin Henriksenformand.
1/1