Skatteudvalget 2009-10
L 14
Offentligt
751956_0001.png
751956_0002.png
J.nr. 2009-611-0041Dato: 4. november 2009
TilFolketinget - Skatteudvalget
L 14 - Forslag til Lov om indgåelse af skatteaftaler mellem Danmark oghenholdsvis Aruba, Bermuda, De Britiske Jomfruøer, Cayman Islands ogDe Nederlandske Antiller.Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 12 af 4. november 2009. Spørgsmå-let er stillet efter ønsker fra Jesper Petersen (SF).
Kristian Jensen/ Ivar Nordland

Spørgsmål:

I fortsættelse af besvarelsen af spørgsmål 3 bedes bekræftet, at svaret reelt er nej, fordi derkun kan aflægges besøg hos et derværende selskab, hvis personerne bag selskabet tilladerdette.

Svar:

Som nævnt i besvarelsen af spørgsmål 3, har alle fem aftaler om udveksling af oplysningeri skattesager en artikel om skatteundersøgelser i udlandet (artikel 7 i aftalen med Aruba ogartikel 6 i de øvrige aftaler).Artiklerne indeholder en regel om, at repræsentanter fra f.eks. de danske skattemyndighe-der kan være til stede ved en skatteundersøgelse, som den anden parts skattemyndighedergennemfører hos en person eller et selskab på den anden parts område. Denne tilstedevæ-relse kræver tilladelse fra den anden parts skattemyndigheder, hvilket er sædvanlig praksis.Men der er altså ikke krav om forudgående skriftlig tilladelse fra den person eller det sel-skab, som den anden parts skatteundersøgelse angår.Artiklerne indeholder derudover en regel om, at repræsentanter fra f.eks. de danske skatte-myndigheder på egen hånd kan foretage undersøgelser på den anden parts område, herun-der udspørge fysiske personer. Dette kræver forudgående skriftlig tilladelse fra de berørtepersoner.Det kan ikke siges på forhånd, i hvilket omfang der i praksis bliver tale om, at repræsentan-ter fra danske skattemyndigheder kan foretage undersøgelser i de fem områder.
Side 2