Erhvervsudvalget 2009-10
L 10
Offentligt
761184_0001.png
761184_0002.png
ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTEREN
20. november 2009

Besvarelse af spørgsmål 3 ad L 10 stillet af Erhvervsudvalget efter

ønske fra Yildiz Akdogan (S) den 18. november 2009.

ØKONOMI- OGERHVERVSMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K

Spørgsmål 3:

Med lovforslagets § 3 skabes der hjemmel til, at anmeldelse af erhvervs-sygdomme og arbejdsulykker sker digitalt. Hvordan vil ministeren sikre,at der ikke følger andre fortrolige oplysninger med fra patientens journal iforbindelse med sådanne indberetninger?

Svar:

Indledningsvist ønsker jeg at understrege, at de enkelte myndigheder hardet forvaltningsmæssige ansvar for deres digitale løsninger, herunder for,hvordan oplysningerne bliver behandlet. Myndighederne vil naturligvisleve op til de fornødne tekniske og organisatoriske sikkerhedsforanstalt-ninger.For så vidt angår det konkrete spørgsmål, har jeg anmodet Beskæftigel-sesministeriet om bidrag til besvarelse heraf, da lovforslagets § 3 falderindenfor Beskæftigelsesministeriets område. Beskæftigelsesministerietoplyser følgende, som jeg kan henholde mig til:”Med § 3 i lovforslaget bliver det obligatorisk at anmelde arbejdsskaderdigitalt via Arbejdstilsynets og Arbejdsskadestyrelsens fælles anmeldesy-stem EASY.Det har været muligt at anmelde arbejdsskader via EASY siden 2003.Anmeldelse af erhvervssygdomme via EASY foregår via en web-grænseflade, hvor lægerne og tandlægerne skal taste oplysningerne ind iEASY. Der skal kun indtastes de oplysninger, som Arbejdstilsynet ogArbejdsskadestyrelsen har behov for med henblik på at behandle sagenefter reglerne i arbejdsmiljøloven og arbejdsskadesikringsloven.Lægerne og tandlægerne kan via EASY sende eventuelle bilag, der harbetydning for anmeldelsen.I de bekendtgørelser, der skal udmønte bemyndigelserne, vil det blivepræciseret hvilke oplysninger, der skal indgå i anmeldelsen af erhvervs-sygdomme og arbejdsulykker.
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.oem.dk
2/2
Hvis Arbejdsskadestyrelsen eller Arbejdstilsynet modtager yderligere op-lysninger, vil disse naturligvis blive behandlet under samme fortrolighed,som de oplysninger myndighederne i øvrigt modtager i forbindelse meden anmeldelse.”