Sundhedsudvalget 2009-10
SUU Alm.del Samrådsspørgsmål AR
Offentligt
827853_0001.png

Sundhedsudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og sundhedsministeren16. april 2010
I et kommende åbent samråd ønskes en drøftelse af følgende spørgsmål:SUU alm. del

Spørgsmål AR

Regeringen skriver i regeringsgrundlaget fra februar 2010, at: ”Regeringen vil øgeden kommunale aktivitetsfinansiering af sundhedsvæsenet fra aktuelt 11 til ca.20 pct. Samtidig afskaffes det kommunale grundbidrag” (Regeringen februar2010). Sundhedsdirektør i Region Syddanmark, Jens Elkær, udtaler den 12.januar 2010 til Fyens Stiftstidende, at ”man skal passe på med at gøre detøkonomisk rentabelt at spekulere i så få indlæggelser som muligt. Det kan endegalt.” Deler ministeren sundhedsdirektørens bekymring?

Spørgsmål AS

Ministeren bedes oplyse om regeringen lig KL-bestyrelsesmedlem KaareGraversen (DF) mener, at det er ønskværdigt, at der oprettes kommunalemini-sygehuse til ældre, ”hvor ældre, der pludselig får det dårligt, kan indlæggestil observation eller til behandling” (Fyens Stiftstidende 12. januar 2010)?

Spørgsmål AT

Ministeren bedes redegøre for, hvorfor kommunerne er den eneste aktør isundhedsvæsenet, der ikke honoreres for at producere sundhedsydelser.Ministeren bedes herunder redegøre for, hvorfor regeringen ikke har fremlagt enstrategi, der belønner den kommunale sundhedsindsats for de ældre medicinskepatienter frem for at straffe kommunerne for at indlægge syge borgere.

Spørgsmål AU

Hvilke initiativer agter ministeren at tage i forhold til ældre medicinske patienter,ministeren bedes herunder oplyse om han er indstillet på, at der skal udarbejdesen national handlingsplan for denne gruppe patienter?
Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Julie Skovsby (S)
På udvalgets vegne
Preben Rudiengaardformand.
Kopi til ombudsmanden