Miljø- og Planlægningsudvalget 2009-10
MPU Alm.del
Offentligt
743491_0001.png
Folketingets Miljø- og PlanlægningsudvalgChristiansborg1240 København K
Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg har den 14. oktober 2009 stillet mig føl-gende spørgsmål nr. 14, som jeg hermed skal besvare.Spørgsmål nr. 14:
Minister- ogLedelsessekretariatet14. oktober 2009J nr. -
”Ministeren bedes redegøre for, hvilke overvejelser der lå bag klimaministerietsbeslutning om, at ministeren var inhabil i Thomas Becker sagen, og hvem dertraf afgørelsen”(Spm. nr. 14).
/ THD
Svar:Der har ikke været tale om, at jeg er blevet erklæret inhabil. Det var imidlertid mini-steriets opfattelse, at der kunne rejses tvivl om min habilitet i relation til ThomasBecker-sagen, idet min søn og Thomas Beckers søn er gode venner, og vores fami-lier har kendt hinanden igennem mange år.Det følger af Statsministeriets retningslinjer på området, at udgangspunktet i tilfælde,hvor der kan rejses spørgsmål om en ministers habilitet, er, at vedkommende mini-sterium bør rette henvendelse til Statsministeriets med henblik på ved kongelig reso-lution at få overført den omhandlede sag til en anden minister, med mindre det eråbenbart, at de foreliggende forhold ikke kan medføre, at ministeren er inhabil. Dettegælder, selv om en nærmere retlig vurdering måtte føre til, at der ikke efter forvalt-ningsloven kan antages at foreligge inhabilitet for den pågældende minister.I overensstemmelse hermed anmodede Klima- og Energiministeriet Statsministerietom at indstille til Hendes Majestæt Dronningen, at ressortansvaret for sagen blevoverført til justitsministeren.
Med venlig hilsen
Connie Hedegaard