Det Politisk-Økonomiske Udvalg 2009-10 PØU alm. del Bilag 71 Offentligt

DRAFT PROGRAMME

8 January 2010



EUROPEAN PARLIAMENT COMMITTEE ON ECONOMIC AND MONETARY AFFAIRS

A debate with National Parliaments on

The post-crisis strategy for growth and jobs and Modernisation of the global financial architecture

> Brussels, 16 - 17 MARCH 2010 Location: PHS 3C50

PART 1: The post-crisis strategy for growth and jobs

Tuesday, 16 March 2010

(Go to the reception desk of the PHS building at around 14.00)

15:00	Introduction by Ms Sharon Bowles, Chair of the Committee on Economic and Monetary Affairs, together with Mr Jordi Vilajoana I Rovira, Chair of the Committee on Finance and Monetary Policy at the Spanish Senate (tbc)
15.15 (15 min)	Presentation by Ms Elena Salgado , President of the ECOFIN-Council , Second Vice-President and Minister of Economy and Finance of Spain (tbc) <i>EU's strategy for growth and jobs until 2020</i>
15.30 (15 min)	Presentation by the Commissioner for Economic and Monetary Affairs (tbc) <i>EU's strategy for growth and jobs until 2020</i>
15.45 (15 min)	Presentation by Mr Jürgen Stark, Member of the ECB's Executive Board (tbc) <i>Economic recovery and exit strategies</i>
16.00 (15 min)	"Comment" by an academic representative (tbc)
16.15 (90 min)	Discussion
17.45 (15 min)	Concluding remarks by Ms Sharon Bowles and Mr Jordi Vilajoana I Rovira , Chair of the Committee on Finance and Monetary Policy at the Spanish Senate (tbc)
18.00	Informal Networking
19.00-21:00	Dinner debate (by invitation only) with the President of the Euro Group (tbc) <i>EU's strategy for growth and jobs until 2020 from the euro area's perspective</i>

PART 2: Modernisation of the global financial architecture

Wednesday, 17 March 2010

(Go to the reception desk of the PHS building at around 8.30)

9.00	Welcome by Ms Sharon Bowles, Chair of the Committee on Economic and Monetary Affairs, together with Mr Antonio Gutiérrez Vegara, Chair of the Committee on Finance at the Spanish Chamber of Deputies (tbc)
9.15 (20 min)	Presentation by Mr Mario Draghi, Chairman of the Financial Stability Board <i>Global Financial Stability</i> (tbc)
9.35 (20 min)	Presentation by Mr Strauss-Kahn, Managing Director of the International Monetary Fund (tbc) <i>Global Economic Recovery</i>
9.55 (20 min)	Presentation by the Commissioner responsible for Financial Services (tbc) <i>EU financial supervisory regime as part of the global reform</i>
10.15 (80 min)	Discussion
11:45	Conclusions and summary of proceedings by Ms Sharon Bowles
12:00	End of the meeting

Practical information

- Interpretation facilities will be provided in each official EU language, except MT
- Coffee will be served during the meeting
 Information available at: <u>http://www.europarl.europa.eu/activities/committees/hearingsCom.do?language=EN&body=ECON£</u>

Registrations must be made by email via the EP's National Parliaments Unit by <u>5 March 2010</u>: <u>grace.cassar@europarl.europa.eu</u>.

Access badges will be prepared on the basis of the list of registered participants and distributed at the entrance of the <u>Paul-Henri Spaak (PHS) building</u> (entrance at Rue Wiertz) on *Tuesday, 16 March from 14.00 to 16.00 and on Wednesday, 17 March from 8.30 to 9.30.*