Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

BEA/ J.nr. 2008-1686

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 6. november 2008

 

 

 

Under henvisning til Socialudvalgets spørgsmål 9 ad L16 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmålet.

­

 

 

Spørgsmål nr. 9:

 

”Med henvisning til Fødevarestyrelsens vejledning til budgetmodel, der findes under www.altomkost.dk, der specificerer de mange forskelligartede omkostninger, der følger ved indførsel af madordninger, herunder maden, lønudgifter til ledelse, rengøring, pædagogisk personale, forbrugsafgifter ‑ el, vand, renovation, inventar m.v., bedes ministeren redegøre for, hvilke typer af udgifter og størrelsen på disse, kommunerne må formodes at få som følge af lovforslaget?”

 

 

Svar:

Udgiftstyperne vil afhænge af, hvordan kommunerne implementerer lovfor­slaget. Kommunerne er således frit stillet i forhold til at sende opgaven i udbud eller fremstille frokostmåltidet ved egenproduktion, herunder valg af produktionskøkken. Der er ved de økonomiske forhandlinger ikke konkretiseret fordelingen af udgifterne på de enkelte poster. De i spørgsmålet nævnte udgiftstyper indgår i den samlede økonomi, uanset om produktionen foregår i kommunalt regi eller i den private sektor.  

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/ Birgitte Olesen