Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K
Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail [email protected]
|
Dato: 6. november 2008
Under henvisning til Socialudvalgets spørgsmål 9 ad L16 følger hermed velfærdsministerens svar på spørgsmålet.
Â
â€Med henvisning til Fødevarestyrelsens vejledning til budgetmodel, der findes under www.altomkost.dk, der specificerer de mange forskelligartede omkostninger, der følger ved indførsel af madordninger, herunder maden, lønudgifter til ledelse, rengøring, pædagogisk personale, forbrugsafgifter ‑ el, vand, renovation, inventar m.v., bedes ministeren redegøre for, hvilke typer af udgifter og størrelsen pÃ¥ disse, kommunerne mÃ¥ formodes at fÃ¥ som følge af lovforslaget?â€
Svar:
Udgiftstyperne vil afhænge af, hvordan kommunerne implementerer lovforÂslaget. Kommunerne er sÃ¥ledes frit stillet i forhold til at sende opgaven i udbud eller fremstille frokostmÃ¥ltidet ved egenproduktion, herunder valg af produktionskøkken. Der er ved de økonomiske forhandlinger ikke konkretiseret fordelingen af udgifterne pÃ¥ de enkelte poster. De i spørgsmÃ¥let nævnte udgiftstyper indgÃ¥r i den samlede økonomi, uanset om produktionen foregÃ¥r i kommunalt regi eller i den private sektor. Â
Karen Jespersen