ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

11. november 2008

 

 

Besvarelse af spørgsmål 28 ad L 5 stillet af Erhvervsudvalget den 7. november 2008.    

 

 

 

 

 

Spørgsmål 28:

Karakteristisk er også, at de fire firmaer alle har valgt at få en eller anden form for certificering af deres rapportering, enten fra et anerkendt revisionsfirma som Deloitte eller fra andre certificeringsbureauer som Norske Veritas eller Dansk Certificering. Ministeren anmodes om at vurdere en sådan certificering i forhold til lovforslagets krav om revisors gennemgang.

 

Svar:

Lovforslaget stiller ikke krav om, at virksomhedernes redegørelse for samfundsansvar er certificeret af en tredjepart. Revisor skal derimod - ligesom for resten af ledelsesberetningen - foretage et såkaldt konsistenstjek af redegørelsen for samfundsansvar, jf. besvarelsen af spørgsmål 1. Det betyder, at revisor skal påse, at oplysninger i ledelsesberetningen er i overensstemmelse med oplysninger i årsregnskabet, og hvis der er udarbejdet koncernregnskab, koncernregnskabet. Revisor skal afgive en udtalelse herom. Revisors udtalelse vil også omfatte sammenhæng mellem ledelsesberetningens oplysninger og forhold, som revisor er blevet opmærksom på i forbindelse med sin revision.

 

Offentliggørelse af redegørelsen på en hjemmeside eller i en supplerende beretning til årsrapporten medfører efter forslaget samme pligt til konsistenstjek af de afgivne oplysningers rigtighed, som kræves af oplysninger, der er placeret i ledelsesberetningen.

 

Det er op til virksomhederne selv at vurdere, om certificering ud over revisors konsistenstjek tilfører en værdi, som kan gavne virksomheden.

 

ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk