Socialudvalget 2008-09
SOU Alm.del Spørgsmål 611
Offentligt
737949_0001.png

Socialudvalget

Til:

Dato:

Indenrigs- og socialministeren5. oktober 2009
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:SOU alm. del

Spørgsmål 611

Kan ministeren bekræfte Århus Kommunes opfattelse af, at hjælpemidler ogboligændringer kun kan bevilges, hvis man herved får mindre brug for hjælp i sindagligdag, jf. artiklen "8 år uden et bad" i BT den 29. september 2009, og athjælpemidler og boligændringer i konsekvens heraf aldrig kan bevilges, hvis manikke modtager hjælp i dagligdagen?

Spørgsmål 612

Finder ministeren, at reglerne om bevilling af hjælpemidler og boligændringerskal forstås således, at en borger ikke behøver at have adgang til sitbadeværelse for at gå i bad og adgang til sit toilet for at forrette sin nødtørft, ogat det ikke gør boligen mere egnet som opholdssted, hvis borgeren undgår atskulle bades og forrette nødtørft midt i soveværelset, jf. artiklerne "8 år uden etbad" og "Det er ond vilje" bragt i BT den 29. september 2009?

Spørgsmål 613

Er det efter ministerens mening en lovlig begrundelse for afslag på hjælpemidlerog boligændringer, at så skal andre mennesker også have adgang til toilet ogbad, jf. artiklen "Det er ond vilje" bragt i BT den 29. september 2009?
Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Anne Baastrup (SF).Svaret bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].På udvalgets vegneMartin Henriksenformand.
1/2