Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. S<DOCUMENT_START> 1014, som medlem af Folketinget Mogens Jensen (S) har stillet til justitsministeren den 25. marts 2008.

 

 

 

Lene Espersen     

/

Ole Hasselgaard


Spørgsmål nr. S 1014 fra medlem af Folketinget Mogens Jensen (S):

 

”Vil ministeren svare på, om hun finder det diskriminerende, at en transseksuel, for at kunne gennemføre en kønsskifteoperation, tvinges til at lade sig skille, selv om begge parter i ægteskabet fortsat ønsker at være gift, og om det ikke ville være rimeligt at lave en dispensation i ægteskabslovgivningen for transseksuelle, der allerede er gift og ønsker at vedblive hermed?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at reglerne om kastration, herunder tilladelse til kastration med henblik på kønsskifte, findes i sundhedslovens kapitel 33, der hører under Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

 

Spørgsmålet kan således efter Justitsministeriets opfattelse kun besvares fyldestgørende, hvis der til brug for svaret indhentes en udtalelse fra Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse.

 

Spørgsmålet kan derfor ikke besvares inden for de rammer, der gælder for S-spørgsmål, jf. herved Folketingets Forretningsorden § 20, stk. 1 og 2, som senest affattet ved Folketingsbeslutning nr. B 167 af 1. juni 2007.