Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

www.vfm.dk

 

MMA/ J.nr.  2008-1676

Folketingets Lovsekretariat

 

 

 

 

 

Dato: 27. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets brev af 22. maj 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 98 (L 154), stillet af Ellen Trane Nørby, Venstre.

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 98 (L 154):

 

”Ministeren bedes beskrive en situation, hvor kommunalbestyrelsens afgørelse ikke i fornødent omfang tager hensyn til barnets bedste, samt hvornår og på hvilket grundlag Ankestyrelsen eller de sociale nævn kan være uenige i kommunalbestyrelsens afgørelse.”

 

 

Svar:

 

Ankestyrelsen og de sociale nævn skal lægge sagens akter til grund for vurderingen af kommunalbestyrelsens afgørelse. Hvis det af sagsakterne fremgår, at sagen er underbelyst, eller hvis der i begrundelse og afgørelse er vægtet hensyn, der er i strid med loven, kan Ankestyrelsen og de sociale nævn pålægge kommunalbestyrelsen at træffe en ny afgørelse.

 

Ankestyrelsen og de sociale nævn skal vurdere sager, der tages op af egen drift på samme vis, som de vurderer sager om valg af anbringelsessted, herunder flytning af et barn fra et anbringelsessted til et andet, samt sager om samvær, når sagen er påklaget af forældremyndighedsindehaveren eller af den unge selv. Dvs. at Ankestyrelsen og de sociale nævn skal vurdere, om afgørelsen ligger inden for lovens rammer. Lovforslaget indeholder dermed kun en ændring af anledningen til at en sag kan blive taget op.

 

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/  Nina Eg Hansen