Departementet

Holmens Kanal 22

1060 København K

 

Tlf. 3392 9300

Fax. 3393 2518

E-mail [email protected]

 

LKR/ J.nr. 2008-1676

Folketingets Socialudvalg

 

 

 

 

 

Dato: 13. maj 2008

 

 

 

Under henvisning til Folketingets Socialudvalgs brev af 28. april 2008 følger hermed velfærdsministerens endelige svar på spørgsmål nr. 77 (Ad L 154).

 

­

 

 

Spørgsmål nr. 77:

 

”Hvornår vil ministeren frigive midler til Det Sociale Tolkeprojekt, så det kan fortsætte på trods af, at projektet på nuværende tidspunkt er løbet tør for midler?”

 

Svar:

 

Jeg har i samarbejde med satspuljeordførerne besluttet at foretage en omdisponering af satspuljemidler fra eksisterende satspuljeprojekter på handicapområdet. Denne omdisponering vil betyde, at det er muligt at overføre ekstra 10,2 mio. kr. til Det Sociale Tolkeprojekt, med henblik på at sikre, at mennesker med et hørehandicap i et vist omfang har adgang til tolkning i resten af projektperioden.

 

Center for Døve, der er budgetansvarlig for projektet, har i samarbejde med Velfærdsministeriet udarbejdet en prioriteringsliste over tolkninger for mennesker med et hørehandicap, der betyder, at mennesker med et hørehandicap vil få adgang til tolkning på de vigtigste områder, som fx ved besøg hos praktiserende læge. Det forventes, at projektet vil kunne genåbne for bevillinger sidst i uge 20.

 

 

 

 

Karen Jespersen

 

/Karin Ingemann Â