Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240  København K

Dato             28. maj 2008

J nr.              

Energipolitisk Udvalg har i brev af 22. maj 2008 stillet mig følgende spørgsmål vedrørende L 108, forslag til lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning, lov om varmeforsyning og lov om Energinet.dk, som jeg hermed skal besvare.

 

Spørgsmål 22:

 

" Vil ministeren i forlængelse af svaret på spørgsmål 21 tilkendegive, om et udviklingsprojekt, som omfatter enheder med tre eller flere brugere, som forsynes med den nye teknologi, omfattes af varmeforsyningslovens definition af et kollektivt forsyningsanlæg? Det kan oplyses, at i det tidligere projekt fra Nakskov Kommune var der tale om udvikling af et individuelt system med kollektiv styring, i det aktuelle projekt er det kollektive element, at det omfatter enheder med tre eller flere brugere.?"

Svar:

 

Kollektive varmeforsyningsanlæg bliver defineret i varmeforsyningslovens § 2, stk. 1-4.  Definitionerne går ikke ud fra antallet af forbrugere, men, i tilfælde af blokvarmecentraler, af varmekapaciteten.

 

Det skal i øvrigt bemærkes, at det er kommunen, der er varmeplanmyndighed, og at det derfor er kommunen, der afgør om et konkret projekt er omfattet af varmeforsyningsloven.

 

Med venlig hilsen

Connie Hedegaard