Dato:           

Kontor:        Lægemiddelkontoret

J.nr.:              2008-1359-92

Sagsbeh.:     cav

Fil-navn:      Spm. 536

 


Besvarelse af spørgsmål nr. 536 (Alm. del), som Sundhedsudvalget har stillet til ministeren for sund­hed og forebyggelse den 2. september 2008. Spørgsmålet er stillet efter ønske af Jonas Dahl (SF).

 

Spørgsmål 536:

”I forlængelse af svarene på spørgsmål SUU alm. del spm. 386-391 bedes ministeren redegøre for genbrugen af medicinsk engangsudstyr på de danske privathospitaler, herunder bedes typerne af udstyr opgjort.”

 

Svar:

Jeg har til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet en udtalelse fra Sammenslutningen af Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark (SPPD).

 

Sammenslutningen af Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark har hørt sine medlemmer over spørgsmålet og oplyser på den baggrund, at de private sygehuse og klinikker, der er medlem af foreningen, ikke genanvender medicinsk engangsudstyr.

 

Endvidere oplyser Sammenslutningen af Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark, at da genanvendelse ikke finder sted, har man ikke fundet det nødvendigt at lave en liste over det medicinske engangsudstyr, der anvendes på de privathospitaler og klinikker, der er medlem af foreningen.

 

Jeg kan oplyse, at Sammenslutningen af Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark (SPPD) blev stiftet i 2005 som en sammenlægning af Sammenslutningen af Privathospitaler i Danmark (SPD) og Brancheforeningen for Privathospitaler og Privatklinikker i Danmark (BPPD). Brancheforeningen har i dag 50 medlemmer, og medlemmerne udgør til sammen 80 pct. af omsætningen i den private sundhedssektor i Danmark.