Folketingets Finansudvalg

Christiansborg

1240 København K

 

22. maj 2008

 

Hermed fremsendes svar på spørgsmål nr. 1 (§ 21), vedrørende Aktstykke 130, stillet af Finansudvalget den 30. april.

 

 

 

Brian Mikkelsen

 


Spørgsmål nr. 1

(§ 21), Aktstykke 130

Skrivelse af 30. april

 

 

Svar til Finansudvalget fra kulturministeren.

 

Spørgsmål:

 

"Vil ministeren forklare, hvorfor det har taget så lang tid at udmønte beslutningen

vedrørende oprettelse af et center for kultur‑ og oplevelsesøkonomi, som blev

besluttet allerede den 20. juni 2007."

 

Svar:

 

Regeringen (V og K) indgik den 20. juni 2007 aftale med S, DF, RV og SF om styrkelse af kultur- og oplevelsesøkonomien i Danmark.

 

Aftalen indebar blandt andet oprettelse af Center for kultur- og oplevelsesøkonomi. Det blev aftalt, at centret skulle etableres som en selvejende institution af Kulturministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet i fællesskab, og at centrets placering skulle drøftes med partierne bag aftalen.

 

Kulturministeren og økonomi- og erhvervsministeren gennemførte forhandlinger med forligskredsen om placeringen af centret. Disse forhandlinger blev først afsluttet efter folketingsvalget i efteråret 2007. Regeringen og forligspartierne indgik den 16. januar 2008 aftale om at placere centret i Roskilde.

 

Da der er tale om etablering af en helt ny institution har Kulturministeriet og Økonomi- og Erhvervsministeriet ønsket at foretage grundige overvejelser om de forskellige modeller for etablering af en sådan institution. Samtidig har kulturministeren og økonomi- og erhvervsministeren prioriteret at drøfte sammensætningen af centrets bestyrelse med forligspartierne bag aftale om styrkelse af kultur- og oplevelsesøkonomien i Danmark.