Folketingets Uddannelsesudvalg

Christiansborg

 I forbindelse med behandlingen af (L 188) Forslag til Lov om professionshøjskoler for videregående uddannelser har Folketingets Uddannelsesudvalg i brev af 13. april 2007 stillet mig følgende spørgsmål:

 

Spørgsmål 3:

” Det fremgår af lovforslaget, at de enkelte udbudssteder kan fastholde og udbygge en særlig faglig profil, herunder at udbudsstederne kan have en lokal studieordning. Hensigten med at give udbudsstedet mulighed for at arbejde med en sådan egen profilering må være, at udbudsstedet regionalt hermed tiltrækker studerende og sikrer en høj gennemførelsesprocent, samt at praksissektoren ønsker at aftage dimittenderne. Hvordan vil ministeren skabe økonomiske incitamenter for det enkelte udbudssted inden for professionshøjskolen i arbejdet med at udøve best praktice på dette område? ”

 

Svar:

Bestyrelsen for en professionshøjskole skal efter L 188 varetage den overordnede og strategiske ledelse af professionshøjskolen og sikre uddannelsernes kvalitet og udvikling samt en effektiv drift af professionshøjskolen.

 

En af bestyrelsens opgaver er at fastlægge organisatoriske rammer, der er egnede til at sikre de studerendes behov for et varieret lokalt udbud af uddannelses- og studiemiljøer med forskellige identiteter og kulturer. Skabelse af incitamenter, herunder økonomiske, med henblik på bedst mulig opgaveløsning i overensstemmelse med det fastsatte formål indgår som led heri.

 

Dette svar fremsendes i 5 eksemplarer.

 

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Bertel Haarder