Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 42:

 

Spørgsmål nr. 42:

”Ministeren bedes oplyse, hvorfor retningslinjerne for EVA’s og Dansk Center for Undervisningsmiljøs opgaver ikke er mere specificerede.”

 

Svar:

I bemærkningerne til lovforslagets § 18, stk. 3 er det præciseret, at den centrale evaluerings- og rådgivningsfunktion har særskilt adgang til at indhente oplysninger fra kommuner og dagtilbud, der skønnes af betydning for løsningen af evaluerings- og rådgivningsfunktionens opgaver. Evalueringsfunktionen skal således foretage et skøn over, hvilke oplysninger der er relevante for at gennemføre funktionens opgaver.

 

Det er præciseret, at udgangspunktet er, at der skal være tale om oplysninger, der ikke på anden vis er umiddelbart tilgængelige for evaluerings- og rådgivningsfunktionen, og oplysninger, som er relevante for funktionens løsning af opgaver.

 

Det er derfor min opfattelse, at dette skøn bedst udøves af dem, der varetager evaluerings- og rådgivningsfunktionen.

 

Bestemmelsen om Dansk Center for Undervisningsmiljøs rådgivningsopgaver i lovforslagets § 13, stk. 3 er en videreførelse af § 4 i lov nr. 485 af 7. juni 2006 om børnemiljø i dagtilbud.

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                                   

 

     /Charlotte Meibom