Folketingets Socialudvalg  

 

 

 

 

 

 

Dato: 20. april 2007

                                


Folketingets Socialudvalg har i skrivelse af 2. april 2007 (ad L 170) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål nr. 35:

 

Spørgsmål nr. 35:

”Ministeren bedes redegøre for, hvorfor der ikke som på folkeskoleområdet foreslås etableret et centralt råd for evaluering og kvalitetsudvikling af dag-, fritids- og klubtilbud, når der i lovforslaget foreslås indført en ”central evaluerings- og rådgivningsfunktion”?”

 

Svar:

Dagtilbudsområdet er med lov om ændring af lov om Danmarks Evalueringsinstitut (evalueringer på folkeskoleområdet og dagtilbudsområdet) omfattet af lov om Danmarks Evalueringsinstitut. Ændringsloven trådte i kraft 1. januar 2007.

 

Den centrale evaluerings- og rådgivningsfunktion, der varetages af Danmarks Evalueringsinstitut, er foreslået indført med henblik på at sætte fokus på systematisk evaluering og opsamling af forskning, indsatser og lovgivning på dagtilbudsområdet. På denne måde bliver det muligt at drage nytte af den viden, som allerede findes i kommunerne og dagtilbuddene samtidig med, at det bidrager til udvikling af området.

 

Det har imidlertid ikke været en del af lovforslaget at nedsætte et centralt råd for evaluering og kvalitetsudvikling. Det er min opfattelse, at der ikke umiddelbart er et behov herfor.

 

 

 

 

Carina Christensen

                                                                                      

 

                  /Charlotte Meibom