Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 36, som Folketingets Retsudvalg har stillet til justitsministeren den 15. maj 2007 vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162).

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lars Hjortnæs

 


Spørgsmål nr. 36 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af lov om forbud mod tv-overvågning m.v. og lov om behandling af personoplysninger (Udvidelse af adgangen til tv-overvågning og styrkelse af retsbeskyttelsen ved behandling af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning) (L 162):

 

          ”Vil ministeren være indstillet på, når loven har virket i 2 år, at give Folketinget en redegørelse om erfaringerne med loven, herunder på følgende punkter:

1.      Datatilsynets inspektioner i forbindelse med tv-overvÃ¥gning.

2.      Videregivelse af optagelser til politiet i kriminalitetsopklarende øjemed.

3.      Udviklingen i omfanget af tv-overvÃ¥gning.

4.      Udviklingen i de teknologiske muligheder for at foretage tv-overvÃ¥gning, herunder kvaliteten af optagelserne.

5.      Udviklingen i sager om uberettiget tv-overvÃ¥gning?”

 

Svar:

 

Under behandlingen af lovforslaget har jeg over for Retsudvalget besvaret en række spørgsmål om bl.a. tilsynet med behandlingen af personoplysninger i forbindelse med tv-overvågning, videregivelse af optagelser til politiet i kriminalitetsopklarende øjemed og muligheden for at reagere over for uberettiget tv-overvågning.

 

Jeg er i den forbindelse enig i, at det kan være hensigtsmæssigt at følge op på de under pkt. 1-5 opregnede spørgsmål.

 

Hvis lovforslaget vedtages, vil jeg derfor være indstillet at afgive en redegørelse om de nævnte spørgsmål til Folketinget, når loven har virket i 2 år (det vil sige i begyndelsen af folketingsåret 2009/10).

 

Â