J.nr. SNS-401-00603

 

 

  

Den 30. marts 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 6 ad L 131 – forslag til lov om nationalparker stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

 

 

 

 

Spørgsmål 6

Vil ministeren - som teknisk bistand - udarbejde et ændringsforslag om oprettelse af et nationalparkråd?

 

 

 

Svar

Jeg har forelagt spørgsmålet for Skov- og Naturstyrelsen, der har udarbejdet følgende ændringsforslag, hvortil jeg kan henvise.

 

Ӯndringsforslag til L 131

 

Af... (), tiltrådt af…()

 

Ny paragraf

1) Efter § 15 indsættes som ny paragraf i kapitel 4 under overskriften Nationalparkråd:

”§ 01. Miljøministeren opretter et nationalt nationalparkråd. Rådet er rådgivende for ministeren i spørgsmål om nationalparker.

Stk. 2. RÃ¥dets formand udpeges af ministeren.

Stk. 3. Rådets medlemmer udpeges af ministeren efter indstilling fra berørte myndigheder og de nærmest interesserede organisationer.

Stk. 4. Ministeren fastsætter en forretningsorden for rådet.”

 

Bemærkninger

Til nr. 1

Den nationale følgegruppe anbefalede, at der blev nedsat et nationalparkråd. Ændringsforslaget indsætter oprettelse af et sådant nationalt nationalparkråd direkte i lovteksten.

 

Formålet med nationalparkrådet er at få en bred politisk og faglig inddragelse på det nationale niveau i forbindelse med udviklingen af danske national­parker. Nationalparkrådet vil få til opgave at drøfte overordnede problemstillinger, sikre erfaringsudveksling mellem nationalparkerne og rådgive ministeren.”

 

Som det fremgår af min besvarelse af spørgsmål nr. 1 om samme emne, kan jeg ikke støtte forslaget.