J.nr. SNS-401-00603

 

 

  

Den 30. april 2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Miljøministerens besvarelse af spørgsmål nr. 18 ad L 131- forslag til lov om nationalparker stillet af Folketingets Miljø- og Planlægningsudvalg

 

 

 

Spørgsmål 18

Vil ministeren – som teknisk bistand – udarbejde et ændringsforslag der pæciserer, at enkeltpersoner, der ikke er indstillet af en organisation eller myndighed, vil kunne udpeges til bestyrelsen for nationalparken?

 

Svar   

Lovforslagets § 12, stk. 2, indeholder bestemmelsen om bestyrelsens sammensætning med ”en formand og 6 – 12 medlemmer udpeget efter indstilling fra berørte organisationer, kommuner og staten. Når nationalparkrådet er nedsat, tiltrædes bestyrelsen af 1 – 2 medlemmer, udpeget af miljøministeren efter indstilling fra nationalparkrådet.” Både organisationer, kommuner, staten og nationalparkrådet kan indstille, at enkeltpersoner udpeges til bestyrelsen.

 

Et ændringsforslag, der sikrer, at der altid udpeges enkeltpersoner til bestyrelsen, vil kunne formuleres således:

 

” Af … tiltrådt af …

 

Til § 12

 

1) I stk. 2 indsættes efter 1. punktum som nyt punktum: ”Der skal også udpeges medlemmer af bestyrelsen, som ikke er indstillet af en organisation, kommunen eller staten. ”.

[Udpegning af bestyrelsesmedlemmer uden forudgående indstilling]

 

 

 

Bemærkninger

Til nr. 1.

 

Hensigten med forslaget er at sikre, at ministeren også udpeger enkeltpersoner til bestyrelsen for en nationalparkfond, uden at der foreligger en forudgående indstilling fra en organisation eller en myndighed.”

 

 

For god ordens skyld skal det bemærkes, at jeg ikke kan støtte forslaget. Begrundelsen herfor fremgår af min besvarelse af spørgsmål 17.