Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 4 (Alm. del), som Folketingets Udvalg vedrørende Færøske Forhold har stillet til justitsministeren den 20. september 2007.

 

 

 

Lene Espersen

/

 Lene Volke Roesen

 


Spørgsmål nr. 4 (Alm. del) fra Folketingets Udvalg vedrørende Færøske Forhold:

 

”Er den såkaldte "logningsbekendtgørelse", som trådte i kraft 15. september 2007 og påbyder teleselskaber og internetudbydere registrering og opbevaring af kommunikation, ifølge ministerens tolkning også gældende for Færøerne og Grønland?”

 

Svar:

 

Justitsministeriet kan oplyse, at bekendtgørelse nr. 988 af 28. september 2006 om udbydere af elektroniske kommunikationsnets og elektroniske kommunikationstjenesters registrering og opbevaring af oplysninger om teletrafik (logningsbekendtgørelsen) er udstedt med hjemmel i retsplejelovens § 786, stk. 4 og 7.

 

Disse bestemmelser blev indsat i retsplejeloven ved lov nr. 378 af 6. juni 2002 om ændring af straffeloven, retsplejeloven, lov om konkurrence- og forbrugerforhold på telemarkedet, våbenloven, udleveringsloven samt lov om udlevering af lovovertrædere til Finland, Island, Norge og Sverige (Gennemførelse af FN-konventionen til bekæmpelse af finansiering af terrorisme, gennemførelse af FN’s Sikkerhedsråds resolution nr. 1373 (2001) samt øvrige initiativer til bekæmpelse af terrorisme mv.).

 

Det fremgår af § 9, stk. 1, i lov nr. 378 af 6. juni 2002, at loven ikke gælder for Grønland og Færøerne, og logningsbekendtgørelsen gælder således ligeledes ikke for Grønland og Færøerne.

 

Det bemærkes i øvrigt, at det følger af logningsbekendtgørelsen, at udbydere af elektroniske kommunikationsnet eller -tjenester til slutbrugere i medfør af logningsbekendtgørelsen skal foretage registrering og opbevaring af oplysninger om teletrafik, herunder bl.a. oplysninger om det opkaldende og opkaldte nummer i forbindelse med telefoni og den afsendende og modtagende internetprotokol-adresse ved internettrafik. Der skal derimod ikke ske registrering og opbevaring af indholdet af kommunikationen.