Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 89 af 28. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål:

 

          ”Ministeren bedes vurdere, hvilken betydning de kommende retningslinjer for Politiets Efterretningstjenestes anvendelse af bestemmelsen i § 110 a, stk. 2, vil få for den interne legalitetskontrol i PET?”

 

Svar:

 

Som omtalt i pkt. 3.4.2.3. i lovforslagets almindelige bemærkninger forudsættes det, at der fastsættes nærmere retningslinier for Politiets Efterretningstjenestes anvendelse af bestemmelsen i retsplejelovens § 110 a, stk. 2, og at det i retningslinierne vil blive fastsat, i hvilket omfang indhentelse af oplysninger i medfør af bestemmelsen kræver forudgående godkendelse hos chefen for Politiets Efterretningstjeneste eller dennes stedfortræder.

 

Som det fremgår af de nævnte bemærkninger, vil der f.eks. skulle indhentes en sådan forudgående godkendelse i tilfælde, hvor der er spørgsmål om at indhente oplysninger om alle personer, der inden for et givent tidsrum har rettet henvendelse til bestemte myndigheder.