Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 79 af 27. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål:

 

          ”Kan PET på vegne af FE indhente oplysninger fra andre forvaltningsmyndigheder, hvis videregivelsen af oplysninger kan have betydning for tjenesternes opgaver i henhold til forslagets § 110a?”

 

Svar:

 

Politiets Efterretningstjenestes adgang til at indhente oplysninger fra andre forvaltningsmyndigheder er reguleret i den foreslåede § 110 a, stk. 2, i retsplejeloven.

 

Efter bestemmelsen i § 110 a, stk. 2, vil Politiets Efterretningstjeneste kunne indhente oplysninger fra andre forvaltningsmyndigheder i det omfang, oplysningerne må antages at have betydning for varetagelse af Politiets Efterretningstjenestes opgaver vedrørende forebyggelse og efterforskning af overtrædelser af straffelovens kapitel 12 og 13.

 

Den foreslåede bestemmelse i § 110 a, stk. 2, vil alene kunne anvendes til at indhente oplysninger, hvis den nævnte betingelse er opfyldt.

 

Bestemmelsen vil således ikke kunne anvendes af Politiets Efterretningstjeneste til at indhente oplysninger af hensyn til Forsvarets Efterretningstjenestes opgaver.