Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 47 af 24. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål nr. 47:

 

          ”Kan ministeren give et skøn over, hvor mange retskendelser politiet bliver lettet for med den foreslåede telefonaflytningsbestemmelse?”

 

Svar:

 

Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. 24.

 

Som det fremgår heraf, har Justitsministeriet ikke mulighed for at angive, hvor ofte det må forventes, at den foreslåede bestemmelse i retsplejelovens § 783, stk. 2, om kendelse ”på person” vil blive anvendt i praksis. Det må imidlertid antages, at bestemmelsen vil få betydelig anvendelse.

 

Den nærmere baggrund for forslaget – herunder navnlig den teknologiske udvikling og de vanskeligheder af ressourcemæssig karakter, som udviklingen medfører for bl.a. politiet – er udførligt beskrevet under pkt. 4.2. i lovforslagets almindelige bemærkninger.

 

Der henvises i øvrigt til besvarelsen af spørgsmål nr. 29. Som det fremgår heraf, vil Justitsministeriet i folketingsåret 2009-10 – det vil sige 3 år efter lovforslagets gennemførelse – give Folketinget en orientering om erfaringerne med de foreslåede nye regler.