Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 22 af 19. april 2006 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven, retsplejeloven og forskellige andre love (Styrkelse af indsatsen for at bekæmpe terrorisme mv.) (L 217).

 

Spørgsmål:

 

          ”Der ønskes en beskrivelse af gældende ret/praksis, herunder hvor ofte det forventes, at den af forsvarsministeren foreslåede bestemmelse om videregivelse af oplysninger fra Forsvarets Efterretningstjeneste til PET vil blive anvendt?”

 

Svar:

 

Spørgsmålet vedrører forslag til lov om ændring af lov om forsvarets formål, opgaver og organisation m.v. (L 218), der er fremsat af forsvarsministeren. På den baggrund har Justitsministeriet til brug for besvarelsen af spørgsmålet indhentet følgende udtalelse fra Forsvarsministeriet:

 

”En beskrivelse af gældende ret fremgår af bemærkningerne til forsvarsministerens lovforslag. Der henvises i den forbindelse til bemærkningerne punkt 4.2.2., punkt 4.2.3.og punkt 4.2.4.

 

Til spørgsmålet om, hvor ofte det forventes, at den af forsvarsministeren foreslåede bestemmelse om videregivelse af oplysninger fra Forsvarets Efterretningstjeneste til PET vil blive anvendt, bemærkes, at der ikke kan gives et præcist svar herpå, idet bestemmelsens anvendelse vil afhænge af den globale udvikling og den internationale sikkerhedssituation.”