Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             28. april 2006

J nr.             700-9

  

 

 

Det Energipolitiske udvalg har i brev af 6. april 2006 stillet mig spørgsmål nr. 12 til L 156, som jeg hermed skal besvare.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Spørgsmål 12:

”Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 4. april 2006 fra Danmarks Naturfredningsforening, jf. L 156 - bilag 11.”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for miljøministeren, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henvise:

 

”Miljøministeriet vurderer løbende, hvordan planloven virker i praksis, og om den lever op til forventningerne og kravene til moderne planlægning.

 

Miljøministeriet har på den baggrund i samarbejde med Fonden Realdania iværksat et projekt, der skal lægge op til debat om, hvordan planloven kan moderniseres og anvendes mere fremadrettet i byerne. Dette projekt blev startet i slutningen af 2005 og gennemføres bl.a. som seks udredningsopgaver, hvis konklusioner skal lægge op til denne debat.

 

Et af delprojekterne handler netop om regulering med hensyn til miljøvenlige materialer og om indretning af bygninger med henblik på et reduceret ressourceforbrug af vand, el og varme i forbindelse med lokalplaner.

 

Projektet med Fonden Realdania hedder: ”Fornyelse af planlægningen – kvalitet i bydels- og lokalplanlægningen” og der kan findes mere information på www.realdania.dk eller www.skovognatur.dk

 

Projektet forventes afsluttet i midten af 2006.

 

Miljøministeriet vil afvente projektets afslutning og herefter vurdere konklusionerne og behovet for ændringer af planloven.

 

På den baggrund er det ikke hensigtsmæssigt at medtage den forslåede ændring af planlovens § 15, stk. 2, i forbindelse med L 156.”

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Flemming Hansen