Besvarelse af spørgsmål nr. 497 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del).

 

Spørgsmål:

 

”Vil ministeren redegøre for det fulde forløb af ejer- og forsikringsforholdet til skibet Scandinavian Star og konklusionerne herom? Og vil ministeren vedlægge svaret dokumentation for, at handlen før branden, dvs. den 7/4-1990, blev gennemført mellem Seaescape Cruises og et i Danmark hørende selskab KS Scandinavian Star?”

 

Svar:

 

Der henvises til den samtidige besvarelse af spørgsmål nr. 495 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del). Der henvises i øvrigt til Justitsministeriets besvarelse af 29. september 2006 af spørgsmål nr. 490 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del).

 

For så vidt angår en nærmere redegørelse for ejer- og forsikringsforholdet vedrørende Scandinavian Star, kan Justitsministeriet herudover henvise til ministeriets notat om behandlingen og vurderingen af anmodningerne om genoptagelse af efterforskningen af branden på Scandinavian Star, herunder især pkt. 6.3 og 6.4, der indeholder en gennemgang af ejer-  og forsikringsforholdene samt Justitsministeriets overvejelser herom.

 

Der vedlægges kopi af kontrakt (”Memorandum of Agreement”) af 23. januar 1990 om salget af Scandinavian Star samt en dansk oversættelse heraf.

 

Der vedlægges endvidere kopi af en såkaldt protokol om levering og accept af 30. marts 1990 ("Protocol of delivery and acceptance"), hvoraf det fremgår, at SeaEscape Cruises Ltd., Bahamas, den 30. marts 1990 til K/S Scandinavian Star i overensstemmelse med kontrakten af 23. januar 1990 leverer og K/S Scandinavian Star accepterer fysisk besiddelse af og risiko for Scandinavian Star, kl. 17.20. Der vedlægges endvidere en dansk oversættelse heraf.