Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

 

 

 

 

 

 

Den 22. maj 2006

 

 

 

 

 

Sagsnr.: 1139


 

 

 

 

 

Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i skrivelse af 11. maj 2006 (Ad FLF alm. del) udbedt sig min besvarelse af følgende spørgsmål 328:

 

Spørgsmål 328

”Vil ministeren i forlængelse af ministerens besvarelse af FLF alm. del – samrådsspm. BE den 10. maj 2006 om egenkontrol oplyse, om det er i overensstemmelse med reglerne, når Skare Meet først mærker fersk kød med en dato og senere mærker det samme kød med en ny dato  i forbindelse med, at kødet fryses ned?”

 

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, der har oplyst følgende, hvortil jeg kan henholde mig:

 

”Fødevarestyrelsen forudsætter ved besvarelsen, at spørgsmålet drejer sig om dobbeltmærkning. Dobbelt holdbarhedsmærkning, dvs. at der anføres forskellige holdbarhedsdatoer afhængig af opbevaringstemperatur, er tilladt under visse forudsætninger, der sikrer, at forbrugeren og fødevarekontrollen ikke vildledes med hensyn til fødevarens holdbarhed. Fødevaren skal således være mærket med enten ”køl”, ”frost” eller opbevaringstemperatur med tydelig og uudslettelig skrift i umiddelbar nærhed af etiketten med holdbarhedsmærkning. Mærkningen skal konkret være udformet på en måde, der effektivt udelukker tvivl hos forbrugeren om, hvilken holdbarhedsperiode der skal lægges til grund. Dobbeltmærkning i form af en holdbarhedsdato på færdigpakningen og en anden holdbarhedsdato på den ydre emballage er derimod ikke tilladt.”

 

 

 

Lars Barfoed

                                                                                                                     /Thomas Elvensø