København d. 20.juli.2006

Formand  for.

Folketingets Retsudvalg.

 

Hr. Peter Skårup,

 

 

 

Vedr. sikkerhed for Taxichauffører

 

Under henvisning til ovenstående tillader vi os på vegne af vores mere end 600 medlemmer at rette henvendelse til Dem, for at få foretræde for udvalget.

 

Vores henvendelse til Dem skal ses i lyset af de stadig flere overfald på Taxi chauffører, i dagligdagen.

 

Vi ønsker at der nu strammes op på sikkerhedsområdet, ved at man nu ad lovgivningens vej, tvinger vognmændene til at indføre videoovervågning i bilerne, idet det desværre ikke har været muligt at få vognmændene til det af frivillighedens vej.

 

S.T.F.F mener derfor at tiden nu er kommet til, at man lovgiver på området, idet det ikke kan være rigtigt at en Taxichauffør skal føle sig retsløs, og lade sig overfalde, for i de fleste tilfælde små beløb, med deraf følgende invaliditet, og skræk for især aften/nattekørsler.

 

Et andet problem, er at vi samtidigt er blevet pålagt at køre med sele på, med kunder i vognen, hvilket gør at risikoen for stadigt alvorligere overfald, er tilstede, da vi ikke kan komme hurtigt nok ud af vognen, når vi er fastspændt i en given situation.

 

Reglen om seletvang gælder jo f.eks. ikke for buschauffører eller for den sags skyld politiet, når de har ”kunder” i køretøjet, her er der taget hensyn til betjentenes sikkerhed, men S.T.F.F. mener at en Taxi chaufførs liv er lige så meget værd som en buschauffør eller politibetjents..

 

Idet vi håber på et snarligt møde i en positiv ånd

 

Med Venlig Hilsen

 

 

_________________________

Stig Rugaard

Sekretær

S.T.F.F.

[email protected]