att.: Folketingets retsudvalg

 

 

spørgsmål:

På baggrund af omtalen af  "incest-sagen fra Farsø" der omfatter omtale af mange incest sager iflg DR dokumentar 2006.03.15., angiveligt et bemærkelsesværdigt stort tal i forhold til kommunens indbyggertal vil vi gerne spørge, om der i sådanne sager rejses tiltale mod sagsbehandlerne efter straffeloven f.eks. §146, når det viser sig, at der er tale om justitsmord, og hvis ikke, hvad er da begrundelsen herfor?

I hvilket omfang idømmes sagsbehandlere og plejefamilier, der har udført eller medvirket til disse anklager, straf?

Hvad er niveauet herfor?

 

Hvilke kompensationer udbetales til de berørte familier i sådanne sager? Hvor mange af de berørte familier får erstatning og hvad er sagsgangen? Er erstatningerne rimelige i forhold til den skade, der er sket?

 

Hvorledes forholder det sig med Danmarks forpligtelser i.h.t. internationale konventioner, før, under og efter disse tvangsfjernelser?

 

Motivering:

Ud over problemerne med krænkelserne i form af lokkede eller påtvungne forklaringer fra børnene, der må antages at blive skadet for livet, angiver omtalen bl.a. opløsning af familierne, tilfælde af selvmord og betydelige unødvendige omkostninger for det offentlige dels til selve "incestsagen" i forvaltningen og børnenes anbringelser dels til retsvæsnet.

 

Undervisningsministeriet har opfordret Helsingør Kommune til at overveje tvangsfjernelser som straf til Roma forældre, hvis børn ikke ville i Roma klasse. Socialudvalgsformand Jørgen Lysemose har bedt socialforvaltningen i Helsingør om en rapport om, hvordan dette kan gennemføres. Der kan således tænkes andre tvangsfjernelsesgrundlag end incest, som på lignende vis kunne krænke Danmarks internationale forpligtelser?

 

Med venlig hilsen

Eric Støttrup Thomsen

"Romano"

Kongevejen 150

3000 Helsingør

49 22 28 11

www.romano.dk