Besvarelse af spørgsmål nr.<DOCUMENT_START> 5 af 25. maj 2005 fra Folketingets Retsudvalg vedrørende forslag til lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af straffen for uagtsomt manddrab og uagtsom betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med særlig hensynsløs kørsel) (L 161).

 

Spørgsmål:

 

”Ministeren bedes i fortsættelse af samrådsspørgsmål B oplyse, hvornår aftalen om den endelige organisering m.v. af færdselssikkerhedsområdet forventes at falde på plads. Og vil ministeren give tilsagn om at orientere udvalget om aftalens nærmere indhold, herunder bl.a. antallet og placeringen af Vejdirektoratets distriktskontorer og disses opgaver, kompetencer og bevillingsmæssige forhold.”

 

 

Svar:

 

Som jeg oplyste i samrådet den 25. maj 2005, pågår der for tiden overvejelser om den fremtidige varetagelse af de opgaver, som i dag løses af amterne med hensyn til kampagne- og informationsaktiviteter på færdselssikkerhedsområdet mv.

 

Der forestår endnu enkelte udstående spørgsmål, før der kan tages endelig stilling til, hvilken model der bør vælges.

 

Jeg finder det vigtigt, at disse spørgsmål afklares snarest muligt.

 

Jeg kan i den forbindelse oplyse, at Finansministeriet har oplyst, at de centrale forhandlinger om fordeling af amternes samlede midler, som pågår i øjeblikket, på nuværende tidspunkt forventes at være afsluttet i løbet af sommeren.

 

Når der foreligger en endelig afklaring af de udestående spørgsmål, vil jeg orientere Retsudvalget om, hvorledes arbejdet med gennemførelse og koordinering af kampagne- og informationsaktiviteter på færdselssikkerhedsområdet vil blive organiseret efter kommunalreformen.