Ændringsforslag stillet den {FREMSAT} uden for tillægsbetænkningen Ændringsforslag til 3. behandling af Forslag til ændring af lov om dagpenge ved sygdom eller fødsel (adoptionssøgendes ret til dagpenge før modtagelse af barnet) [af familie- og forbrugerminister (Henriette Kjær)] Af familie- og forbrugerministeren Til § 1 1) I nr. 1 ændres   »stk. 5 og 6« til: »stk. 6 og 7«. 2) Nr. 2 affattes således: »2. I § 14 indsættes efter stk. 1 som nye stykker: » Stk. 2. Til kommende adoptanter, der opholder sig i udlandet for at modtage et barn, ydes dagpenge i op til 4 uger før modtagelse af barnet. Retten til dagpenge efter 1. pkt. kan forlænges i op til 4 uger, hvis opholdet i udlandet før modtagelsen af barnet bliver længere end 4 uger af årsager, som ikke kan  tilregnes den kommende adoptant. Stk. 3. Til kommende adoptanter, der skal modtage et dansk adoptivbarn, ydes dagpenge i op til 1 uge før modtagelse af barnet, hvis barnet ikke allerede har ophold i adoptanternes hjem. Det er en forudsætning for dagpenge  , at adoptanterne af hensyn til barnet opholder sig på det sted, hvor barnet befinder sig, inden modtagelsen. Retten til dagpenge efter 1. pkt. kan forlænges i op til 1 uge, hvis opholdet bliver længere end 1 uge af årsager, som ikke kan tilregnes den komm   ende adoptant.« Stk. 2-9 bliver herefter stk. 4-11.« 3) Nr. 3 affattes således: »3. I § 14, stk. 2, der nu bliver stk. 4, ændres »stk. 3« til: »stk. 5«.  «. 4) Nr. 4 affattes således: »4. I § 14, stk. 4, der nu bliver stk. 6, ændres »stk. 2 og 3« til: »stk  . 4 og 5«.«.
5) Nr. 5 affattes således: »5. I § 14, stk. 5, der nu bliver stk. 7, ændres »stk. 2, 2. pkt.,« to steder til: »stk. 4, 2. pkt.,«.  «. 6) Nr. 6 affattes således: »6. I § 14, stk. 6, der nu bliver stk. 8, ændres »stk. 3« til: »stk. 5«.  «. 7) Nr. 7 affattes således: »7. I § 14, stk. 7, der nu bliver stk. 9, ændres »stk. 3« til: »stk. 5«.  «. 8) I nr. 8 ændres   »stk. 10« til: »stk. 11«. 9) Nr. 9 affattes således: »9. I § 14, stk. 9, der nu bliver stk. 11, ændres »stk. 4  -7« til: »stk. 6-9«.«. 10) I nr. 10 ændres   »§ 14, stk. 3« til: »§ 14, stk. 4«. 11) I nr. 11 ændres   »§ 14, stk. 3, 1. pkt.« til: »§ 14, stk. 4, 1. pkt.«. Bemærkninger Almindelige bemærkninger Ved adoption af et dansk barn, som de kommende adoptanter ikke forud for adoptionen har hos sig, stilles der  almindeligvis  krav  om,  at  de  kommende  adoptanter  deltager  i  et  udslusningsforløb  på  det  sted,  hvor barnet opholder sig. Denne proces vil almindeligvis kunne afsluttes inden for 1 uge, men kan undtagelsesvis vare længere. De  kommende  adoptanter  af  et  dansk  barn  har  herved  et  behov  for  at  være  fraværende  fra  arbejde  før modtagelsen af barnet, som  kan  sidestilles  med det behov, adoptanter af udenlandske børn har for at være fraværende fra arbejde, når de henter barnet i udlandet.
Regeringen har derfor fundet det rimeligt, at der i ændringsforslaget indsættes en bestemmelse om ret til dagpenge for den periode, hvor kommende adoptanter af danske børn opholder sig sammen med barnet forud for modtagelsen af barnet i hjemmet. Bemærkninger til   ændringsforslagets enkelte bestemmelser Til nr. 1 Der er tale om en konsekvensrettelse som følge af nr. 2. Til nr.2 Der er ikke med dette ændringsforslag forslag til ændringer i det nye stk. 2 i § 14 om ret til dagpenge for kommende adoptanter, der opholder sig i udlandet for at modtage et barn. Det  foreslås, at der i  §  14 indsættes  et nyt stk. 3, som  giver kommende adoptanter af danske børn ret til dagpenge i op til 1 uge før modtagelsen af barnet. Det præciseres, at denne ret er betinget af, at barnet   ikke allerede opholder sig i adoptanternes hjem, og at de kommende adoptanter i den periode, hvor der er ret til dagpenge, opholder sig sammen med barnet. Det fastsættes endvidere, at retten til dagpenge kan forlænges i op til 1 uge, hvis opholdet bliver længere end 1 uge af årsager, som ikke kan tilregnes den kommende adoptant. Som  følge  af  indsættelsen  af  et  nyt  stk.  3,  foreslås  stk.  2 -9,  der  ved  det  fremsatte  ændringsforslag  med indsættelse af et nyt stk. 2 blev foreslået ændret til stk. 3 -10, nu ændret   til stk. 4-11. Til nr. 3 - 11 Der er tale om konsekvensrettelser som følge af nr. 2.