Folketinget vælger midlertidig ombudsmand

24.10.2019

Sætteombudsmanden, landsdommer Henrik Bloch Andersen, bliver midlertidig ombudsmand, indtil en ny ombudsmand kan tiltræde hvervet.

Folketinget har den 24. oktober 2019 valgt sætteombudsmanden, landsdommer Henrik Bloch Andersen, som midlertidig ombudsmand fra den 1. november 2019, og indtil en ny ombudsmand kan tiltræde hvervet.

Folketingets valg af midlertidig ombudsmand
Folketingets ombudsmand, Jørgen Steen Sørensen, har den 9. september 2019 meddelt Folketinget, at han ønsker at fratræde sin stilling som ombudsmand med virkning fra den 1. november 2019, da han er blevet udnævnt som dommer i Højesteret. 

Folketinget ønsker med valget af en midlertidig ombudsmand at tage højde for den situation, at en ny ombudsmand først har mulighed for at tiltræde hvervet som Folketingets ombudsmand efter den 1. november 2019, hvor den nuværende ombudsmand fratræder. 

Læs hele betænkningen her.

Folketingets valg af ombudsmand 
Folketinget vælger en ny ombudsmand efter indstilling fra Folketingets Retsudvalg. Retsudvalget afgiver sin indstilling til Folketinget i en betænkning, som bliver offentliggjort på Folketingets hjemmeside, senest to dage før valget af den ny ombudsmand finder sted i et møde i Folketinget.