Stram Kurs får lov at bruge Folketingets lokaler

14.11.2019

Lørdag den 23. november holder Stram Kurs deres såkaldte rigskongres i Landstingssalen i Folketinget.

Lørdag den 23. november holder Stram Kurs deres såkaldte rigskongres i Landstingssalen i Folketinget.

Folketingets formand har ekstraordinært givet partiet lov at bruge Folketingets lokaler, fordi politiet ikke kunne garantere deltagernes sikkerhed andre steder.

Egentlig er det kun de partier, som sidder i Folketinget, der kan benytte lokalerne. I Stram Kurs’ tilfælde har det også krævet en dispensation fra reglerne.

Folketingets formand billiger ikke Stram Kurs og de synspunkter, som partiet står for, men han lægger vægt på at adskille sin rolle som formand fra rollen som socialdemokratisk medlem af Folketinget.   

”For mig handler det ikke om Stram Kurs, men om afgørende principper for folkestyret. Vores demokrati er udfordret, når politiet ikke kan garantere, at et opstillingsberettiget parti kan holde deres årsmøde uden at blive truet eller forstyrret. Politiske synspunkter skal mødes med argumenter. De skal ikke ties ihjel. Det er gennem samtaler og debat, at vi udvikler det danske samfund”, siger Henrik Dam Kristensen.

Stram Kurs var på stemmesedlen ved folketingsvalget den 5. juni, hvor de fik cirka 63.500 stemmer. Partiet er berettiget til at stille op til Folketinget i yderligere cirka 12 måneder på baggrund af de underskrifter, de fik godkendt før valget.

Det er især, fordi Stram Kurs er opstillingsberettiget til Folketinget, at Folketingets formand har sagt god for, at de kan benytte Folketingets faciliteter.  

 

Senest opdateret: [18.11.2022]
Sideansvarlig: