Folketingets direktør går på pension

08.11.2019

Efter 11 år på posten har Carsten U. Larsen meddelt, at han ønsker at gå på pension.

Direktør Carsten U. Larsen fylder 67 år i næste måned og har meddelt Folketingets formand, at han ønsker at gå på pension den 1. maj 2020. Han meddeler sin beslutning nu, fordi han ønsker at give Folketinget god tid til at finde en afløser. 

Præsidiet vil på sit møde onsdag den 13. november have en indledende drøftelse af, hvordan man tilrettelægger den kommende proces med at rekruttere en ny direktør. Rent formelt er det formanden, der ansætter direktøren efter forhandling med næstformændene i Præsidiet og med godkendelse i Udvalget for Forretningsordenen. 

”Jeg har som formand og næstformand sat stor pris på Carsten som en meget vidende og dygtig direktør for administrationen. Det er i høj grad hans fortjeneste, at medlemmerne får service på højt niveau, så de kan koncentrere sig om det politiske arbejde. Carsten fortsætter med sine opgaver frem til sin pensionering, og jeg er glad for, at vi kan trække på ham i fuldt omfang de næste måneder, så vi sikrer kontinuiteten”, siger Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen.

Carsten U. Larsen er oprindelig uddannet magister i nordisk arkæologi og var direktør for Nationalmuseet i en årrække, før han den 1. marts 2008 tiltrådte sin nuværende stilling i Folketingets Administration. 

Folketingets Administration beskæftiger 440 medarbejdere, der sammen arbejder for at skabe gode rammer for det danske folkestyre. Det gælder både de administrative funktioner og betjeningen af Folketingssal og udvalg. 

Ud over Folketingets Administration er Folketingets Ombudsmand, Statsrevisorerne og Rigsrevisionen også institutioner, der hører under Folketinget.
 

Senest opdateret: [18.11.2022]
Sideansvarlig: