Borgerforslaget Ferieloven om udbetaling af ”indefrosne” feriepenge har opnået 50.000 støttere

06.01.2020

Borgerforslaget blev offentliggjort den 4. september 2019 og opnåede 50.000 støttere den 6. januar 2020.

Forslaget kan læses her. 

Borgerforslaget er nu overgået til Folketinget og vil blive fremsat som beslutningsforslag i Folketinget under forudsætning af, at de partier, der står bag borgerforslagsordningen, bekræfter, at de vil medvirke hertil. Forslaget bliver ikke automatisk fremsat i Folketinget, når det har opnået 50.000 støttere. Det skyldes, at grundloven siger, at det kun er medlemmer af Folketinget og ministre, der kan fremsætte forslag i Folketinget.

Når forslaget er fremsat, bliver det behandlet på samme måde som alle andre beslutningsforslag i Folketinget. Det vil sige, at det først kommer til 1. behandling i Folketinget, og bagefter bliver det henvist til et af Folketingets udvalg. I løbet af udvalgsbehandlingen kan udvalget f.eks. stille spørgsmål til en minister og holde samråd med en minister om forslagets indhold, invitere hovedstilleren og medstillerne til et møde om forslaget og ændre i forslaget ved at stille ændringsforslag.

Efter udvalgsbehandlingen kommer forslaget til 2. og sidste behandling i Folketinget. Her bliver der først stemt om eventuelle ændringsforslag og derefter om forslagets vedtagelse eller forkastelse.

Det er muligt at støtte borgerforslaget, indtil beslutningsforslaget har været til 2. og sidste behandling i Folketinget.