Ny forpagter i Folketingets tårnrestaurant

24.09.2019

Meyers driver restauranten i fem år fra den 1. oktober 2019

Efter at have gennemført en udbudsproces har Folketinget valgt Meyers som ny forpagter af restauranten i Christiansborgs tårn. Forpagtningsaftalen løber i fem år med start den 1. oktober 2019. 

»Vi er meget tilfredse med den kontrakt, som vi har indgået med Meyers.  Der er tale om en restaurant i unikke historiske lokaler. Meyers’ planer for gastronomi, service og arrangementer passer til Folketingets vision om at være et åbent parlament. Menuen er attraktiv, folkelig og baseret på økologiske råvarer«, siger Folketingets direktør, Carsten U. Larsen. 

Restauranten vil være åben alle dage med servering til frokost og aften med undtagelse af mandage. Derudover vil der være mulighed for at droppe ind om eftermiddagen til kaffe/te og en kage. Meyers planlægger desuden forskellige events i sammenhæng med de aktiviteter, som allerede foregår i Folketinget i løbet af året. 

Menukortet vil bestå af faste tilbud, der bliver udskiftet fire gange om året i overensstemmelse med årstidens råvarer.   

»Vi har store forventninger til restauranten i Tårnet. Vi vil skabe et uhøjtideligt og velsmagende samlingspunkt, hvor køkkenet fejrer det klassisk danske med respekt for fortiden og sans for nutiden, « siger direktør for Meyers Køkken og Meyers Venues, Carl Johan Paulsen.

Den nye forpagtningsaftale falder sammen med, at der igen bliver adgang til udkigsposten i Tårnets top, efter at blandt andet elevatoren er blevet renoveret.

Tårnrestauranten åbnede i 2014 efter en gennemgribende renovering af Christiansborgs øverste gemakker, der hidtil havde fungeret som pulterkamre og opbevaringsplads. 

Beslutningen var drevet af ønsket om at åbne Christiansborg mere for offentligheden og skabe bedre publikumsfaciliteter i en af landets mest synlige og omtalte bygninger. 

Senest opdateret: [18.11.2022]
Sideansvarlig: Claus Brask