L 186 Forslag til lov om ændring af minimumsbeskatningsloven og ligningsloven.

(Gennemførelse af OECD’s administrative retningslinjer om minimumsbeskatningsreglerne og ændring af listen over lande, der er omfattet af defensive foranstaltninger).

Af: Skatteminister Jeppe Bruus (S)
Udvalg: Skatteudvalget
Samling: 2023-24
Status: 1. beh./Henvist til udvalg

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 30-04-2024
1. behandlet / henvist til udvalg 07-05-2024
Sat på dagsorden til 2. behandling 30-05-2024
Sat på dagsorden til 3. behandling 04-06-2024
Ministerområde:
Skatteministeriet
Resumé:
Forslaget har til formål at sikre, at minimumsbeskatningsloven fuldt ud lever op til OECD’s modelregler og OECD’s administrative retningslinjer herfor.

Der foreslås indført værnsregler, som skal hindre, at koncerner indgår omgåelsesarrangementer med henblik på udnyttelse af den særlige overgangsregel i minimumsbeskatningsloven om adgang til at fastsætte ekstraskatten til nul med udgangspunkt i koncernens land for land-rapporter.

Det foreslås desuden, at der i overensstemmelse med OECD’s administrative retningslinjer fra december 2023 fastsættes forenklede beregningsregler for anvendelsen af den permanente undtagelsesbestemmelse (safe harbour), som OECD indgik aftale om i december 2022.

Endelig foreslås en ændring af listen over de lande, der er omfattet af de danske defensive foranstaltninger over for lande på EU’s sortliste over skattely, så listen er i overensstemmelse med EU’s liste over ikkesamarbejdsvillige skattejurisdiktioner.

Det foreslås, at loven skal træde i kraft den 1. juli 2024.