Åbent samråd med statsministeren om overførslen af fiskeriområdet fra miljø- og fødevareministeren
Udvalg: Miljø- og Fødevareudvalget
Mødedato: 09-11-2017
Starttidspunkt: 15.00
Sluttidspunkt: 16.00
Lokale: S-092
Miljø- og Fødevareudvalget har kaldt statsminister Lars Løkke Rasmussen i samråd om overførslen af fiskeriområdet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens ressortområde til ministeren for ligestilling og minister for nordisk samarbejde. Samrådet er åbent for alle og finder sted torsdag den 9. oktober 2017, kl. 15.00 i vær. S-092 på Christiansborg.

Udvalget har bedt statsministeren redegøre for baggrunden for overførslen af fiskeriområdet fra miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsens ressortområde til ministeren for ligestilling og minister for nordisk samarbejde, hvilket er statsministerens prærogativ.

Endvidere har udvalget bedt statsministeren redegøre for, hvordan han forventer, at Folketinget vil kunne udfylde sin rolle med hensyn til kontrol af regeringsførelsen, når statsministeren på baggrund af ikke offentliggjorte oplysninger gennemfører en ministerrokade, der indebærer, at Folketinget forhindres i at stille en minister til ansvar for sin fejl, mangler og misinformation af Folketinget.

Udvalget har ligeledes bedt statsministeren forholde sig til statsrevisorernes kritik af hans offentlige omtale af: "Rigsrevisionens beretning om kvotekoncentration i dansk fiskeri" (august, 2017), før Statsrevisorerne fik adgang til denne.

Samrådsspørgsmålet er stillet efter ønske fra Maria Reumert Gjerding (EL).

Kontakt
Udvalgssekretær
Camilla Brask Lentz
3337
Send e-mail
Udvalgssekretær
Anna Steen Tvergaard
3337
Send e-mail
Udvalgsassistent
Tommy Jørgensen
3337 5534
Send e-mail